Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că își dorește să rămână ministru și că numele lui pentru acest portofoliu este luat în calcul de liberali. De asemenea, el a mai menționat că în ultimele luni, el a fost cel care a stat la baza taberei pandemiei.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că își dorește neapărat o reformă în domeniul Sănătății, motiv pentru care și-ar dori să rămână în funcția de acum.

„Nu au început încă negocierile (pe ministere – n.r.). Ministerul Săntății rămâne în tabăra pandemiei în acest moment. (…) Vom vedea ce ne rezervă viitorul. (…) Eu îmi doresc să fac reformă. Da (îmi doresc să rămân ministru – n.r.)”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat, în continuare, dacă liderii liberali iau în calcul păstrarea portofoliului Sănătății și propunerea sa la Ministerul Sănătății, Tătaru a răspuns că „este o variantă”.

Ce spune Nelu Tătaru despre vaccinare

În aceași serie de declarații, Nelu Tătaru a vorbit și despre vaccinarea anti-covid și despre efectele acesteia.

El a precizat că vaccinul nu împiedică infectarea cu noul coronavirus, însă persoanele vaccinate care s-ar infecta, vor avea o formă mai ușoară a bolii.

„Vaccinarea nu împiedică infectarea, dar putem face o formă ușoară sau asimptomatică de boală, nu mai este acea putere de transmitere a virusului. Nu vom avea același număr de boli, sau același număr de decese”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă persoanele care se află în grupele de risc ar putea avea probleme dacă se vaccinează, ministrul susține că mai e nevoie de niște investigații.

„Nu s-a observat nicio contraindicație pentru acest vaccin. Există o stare alergică, care trebuie investigată. Dozele se țin la -80 de grade, se țin în mașini speciale. Se vor duce la Institutul Cantacuzino, la congelatoarele pe care le avem. De asemenea, va fi stocat în teritoriu la spitalele militare.

De la centrele regionale vor fi duse la punctele de vaccinare. Primele doze de vaccin vor fi duse la cei de la spitalele de boli infecțioase, e vorba de personalul medical. Ei au prioritate pentru vaccinare. Oamenii pot face vaccinul la centrele de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie”, a încheiat Tătaru

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim