Generali, grupul italian de asigurări prezent şi pe piaţa din ţara noastră, se pregăteşte pentru o achiziţie uriaşă în Rusia.

Care sunt cele trei companii din Rusia care ar fi ţintele posibile pentru Generali?

Italienii ar fi dispuşi să investească două miliarde de euro pe piaţa rusească, proiectul fiind totuşi într-un stadiu preliminar pentru moment, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată de această afacere.

Directorul general, Philippe Donnet, ar fi prezentat comitetului de investiţii de la Generali un plan în care sunt menţionate trei posibile ţinte de achiziţii: VTB Insurance, Rosgosstrakh şi RESO-Garantia. Comitetul, care este compus din reprezentanţii principalilor acţionari de la Generali, şi-a exprimat unele îngrijorări legate de riscul de ţară asociat cu Rusia şi a cerut detalii suplimentare, a mai precizat sursa citată.

Primii care au dezvăluit această informaţie au fost cei de la cotidianul italian Il Sole 24 Ore, care a precizat că Generali este interesat de o companie rusească de asigurări care este activă în special pe segmentul non-life. Potrivit jurnaliştilor italieni, RESO-Garantia este cel mai probabil candidat pentru achiziţie.

Grupul italian este prezent pe piaţa rusească încă din 2013

Grupul italian Generali este prezent deja pe piaţa din Rusia din anul 2013, având o participaţie de 38,5% la Ingosstrakh, unul din cei mai mari asiguratori din Rusia.

Cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pentru 2020, Philippe Donnet spunea că Generali are peste două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de Est sunt o zonă strategică pentru grupul italian: “Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi.”

Anterior, o sursă a declarat pentru Reuters că Generali, NN Group şi Allianz sunt interesate să preia operaţiunile din Polonia ale grupului Aviva, evaluate la aproximativ două miliarde de euro.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.