UPDATE

“Această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și de presa de larg consum”, precizează Arhimandritul Atanasie Prodromitul, starețul Schitul Românesc Prodromu.

“Toti monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici pe departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi incredibil”, se mai arată în răspunsul primit, care poate fi citit integral la acest link.

 

Ştirea iniţială

Muntele Athos, lovit în plin de COVID-19. Cel puțin o mie de călugări au fost afectați

Informațiile publicate într-un raport arată că a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii în mănăstirile din Grecia, cu mii de cazuri între călugări şi mai multe zeci dintre ei fiind internaţi în unităţile de terapie intensivă, conform greekcitytimes.com

Trebuie menționat că muntele Athos este o zonă de interes deosebit, populația din această zonă fiind infectată în proporție de 50%.

Situația provocată de COVID-19 în diferite mănăstiri

În mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat COVID-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora. În Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Decizia luată recent în Grecia cu privire la pandemie

Amintim că testele COVID-19 cu plată au devenit obligatorii în Grecia pentru toţi angajaţii, de la stat și privat, şi pentru elevii nevaccinaţi. Astfel, strategia guvernului de la Atena are rolul de a încuraja vaccinarea anti-COVID, care este deja obligatorie în Grecia pentru personalul sanitar şi cel din centrele de îngrijire a vârstnicilor sau a persoanelor instituţionalizate.

Copiii şi adolescenţii greci au început ieri un nou an școlar; regula care se aplică de acum înainte este ca, în cazul în care nu sunt vaccinați, trebuie să prezinte la venirea la școală un test negativ pentru COVID-19 al cărui cost nu este deloc suportat de stat.

Sursă foto: Dreamstime