UPDATE: Moţiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran, potrivit AGERPRES.

Au votat „pentru” 241 de parlamentari şi 10 au fost „împotrivă”. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251.

În urma voturilor exprimate de parlamentari, guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu a fost destituit.

Parlamentarii social-democraţi au votat moţiunea de cenzură cu bilele la vedere, aceasta fiind o decizie a partidului, după cum a anunţat miercuri senatorul PSD Claudiu Manda.

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu a fost dezbatută şi votată în plenul  Parlamentului, astăzi, cu începere de la ora 11.00. Pentru a trece, moţiunea de cenzură avea nevoie de 233 de voturi. “Moţiunea trece, sunt între 12 şi 16 voturi în plus”, ne-au declarat surse PSD, înainte de începerea dezbaterilor.

Și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că moţiunea de cenzură trece. „La ora 11 începe şedinţa unde se va da votul pentru moţiunea de cenzură. În prezent, coaliţia de guvernare dispune de 16 sau 17 voturi în plus pentru trecerea moţiunii, dar nu numai din coaliţie, ci şi 5 parlamentari care au plecat de la noi şi care nu fac parte din coaliţie”, explica Tăriceanu.

Premierul Sorin Grindeanu, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, şi deputatul Daniel Constantin s-au întâlnit, miercuri, la Parlament, înainte de şedinţa plenului în care se va dezbate moţiunea de cenzură. Întâlnirea a avut loc în biroul pe care Victor Ponta îl are la Parlament în calitate de preşedinte al Comisiei de politică externă.