Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbatută și votată în plenul  Parlamentului, astăzi, de la ora 11.00. Pentru a trece, moţiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi. “Moțiunea trece, sunt între 12 și 16 voturi în plus”, ne-au declarat surse PSD.

Și șeful ALDE Călin Popescu Tăriceanu precizează că moțiunea de cenzură trece. „La ora 11 începe şedinţa unde se va da votul pentru moţiunea de cenzură. În prezent, coaliţia de guvernare dispune de 16 sau 17 voturi în plus pentru trecerea moţiunii, dar nu numai din coaliţie, ci şi 5 parlamentari care au plecat de la noi şi care nu fac parte din coaliţie”, explica Tăriceanu.

Grindeanu, Ponta, Constantin – întâlnire la Parlament, înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură

Premierul Sorin Grindeanu, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, şi deputatul Daniel Constantin s-au întâlnit, miercuri, la Parlament, înainte de şedinţa plenului în care se va dezbate moţiunea de cenzură. Întâlnirea are loc în biroul pe care Victor Ponta îl are la Parlament în calitate de preşedinte al Comisiei de politică externă.

Moţiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor” urmează să fie dezbătută şi votată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Moţiunea de cenzură este iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puţin 233 de voturi ‘pentru’. Votul va fi secret cu bile.