Google și Facebook s-au amestecat în treburile interne ale Federației Ruse, în încercarea de a schimba rezultatul alegerilor democratice, acuză autoriățile de la Moscova. Cei doi giganți au încălcat intenționat legislația rusă, arată acuzele.

Astfel, Autoritatea de supraveghere a sectorului comunicaţiilor din Rusia afirmă că grupurile de tehnologie Google şi Facebook au permis publicitatea politică în timpul alegerilor regionale de duminică, chiar dacă au fost solicitate să o interzică, transmite presa internațională.

”Astfel de acţiuni pot fi considerate un amestec în afacerile suverane ale Rusiei şi că afectează alegerile democratice din Federaţia Rusă”, afirmă Roskomnadzor, autoritatea citată, pe site-ul său.

În ciuda încercărilor realizate de presă, Google și Facebook nu au putut fi contactate până la această oră, pentru un punct de vedere oficial.

Rusia a organizat duminică alegeri regionale, inclusiv în Moscova, după ce excluderea multor candidaţi ai opoziţiei au dus la declanşarea unor ample proteste în capitaţa rusă, în ultimele câteva săptămâni.

Roskomnadzor a anunţat vineri că a cerut Facebook şi Google să interzică publicarea de publicitate politică în timpul alegerilor de duminică şi în ziua precedentă, în conformitate cu legislaţia rusă.