Moscova, deschisă unui dialog cu România. Putin: Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase

Liderul de la Kremlin a declarat, marți, că Rusia se bazează pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Declarația sa vine în contextul în care Rusia a primit noii ambasadori numiți la Moscova. Printre aceștia se numără și cei din România și Republica Moldova.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să conlucrăm la intensificarea legăturilor noastre politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat, marți, Vladimir Putin.

Noul ambasador al României la Moscova este Cristian Istrate.

Amintim că relațiile dintre Rusia și România au scârțâit un pic atunci când Rusia l-a expulzat pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, drept răspuns după ce autoritățile de la București l-au declarat pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, persoana non-grata. Acesta a fost acuzat de activități de spionaj.

Putin a avut un mesaj și pentru Republica Moldova

Președintele Rusiei a avut un mesaj și pentru Republica Moldova, spunând că relațiile cu această țară se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituale comune.

„Relațiile cu Republica Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituale comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a spus președintele Vladimir Putin.

Noul ambasador al Republicii Moldova în Rusia este Vladimir Golovatiuc.