Schimbări majore pentru angajații din țară. PNL a depus un amendament la proiectul de lege al certificatului verde. În urma acestui demers, salariații ar putea profita de anumite beneficii.

Partidul Naţional Liberal a depus un amendament la proiectul de lege privind obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul la locul de muncă. Prin acesta, toți angajaţii din România, atât de la stat, cât şi de la privat, beneficiază de zece teste neplătite, pe lună. În cazul în care rezultatele testului unei persoane vor fi pozitive, omul respectiv va fi nevoit să îşi plătească singur cheltuielile de spitalizare.

Nelu Tătaru: „România să se vaccineze”

Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a prezenta amendamentele depuse de toate partidele politice la proiectul de lege ce vizează certificatul verde.

În urma acestei întâlniri, Nelu Tătaru, preşedintele comisiei de sănătate, a anunțat că PNL a depus un amendament prin care toți angajații pot fi verificați gratuit, pe o perioadă de 30 de zile, cu zece teste antigel. Dacă un muncitor va avea rezultatul testului pozitiv, acesta îşi va plăti singur internarea, potrivit news.ro.

Întrebat despre implementarea unei carantine naționale, Nelu Tătaru a răspuns că „România ar trebui să respecte nişte reguli de precauţie, să se vaccineze şi să ne respectăm între noi.” Din cauza discuțiilor despre certificatul verde la locul de muncă, în timpul comisiei, atmosfera a fost una tensionată.

Scandal din cauza certificatului verde la locul de muncă

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a cerut ieri, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, ca cel târziu până astăzi, adică marţi, să se dea raportul în comisia de sănătate pe proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare, la locul de muncă. Acesta l-a acuzat pe Nelu Tătaru că tergiversează adoptarea acestui proiect.

„Până acum aveam doar AUR-ul împotriva acestui proiect, şi vedem că, de când a ieşit public domnul Florin Cîţu şi a spus: haideţi să ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea PNL în Parlament. Fac apel la responsabilitate, domnul Tătaru, haideţi să facem mâine comisie şi să dăm raport”, a spus Moşteanu.

Reacția PNL

În replică, Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, i-a transmis însă că forul legislativ nu este format doar din grupul PNL, şi sunt şase comisii avizatoare pe acest proiect de lege.

„PNL va participa la acest act normativ şi avem punctul nostru de vedere exprimat”, a declarat Andronache.