Mircea Geoană a dat cea mai puternică lovitură. El a dat lovitura anului în politică. Fostul lider al PSD rămâne pe poziție încă un an. Mai exact, mandatul de secretar general adjunct al NATO deținut în prezent de Mircea Geoană va fi prelungit cu un an. Această informație a fost dezvăluită de Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

”Secretarul General Jens Stoltenberg i-a cerut Ambasadorului Mircea Geoană să continue pentru încă un an în funcția de Secretar General Adjunct al NATO, pentru serviciul extraordinar adus organizației. Ambasadorul Geoană a acceptat oferta și va continua în acest post până pe 16 octombrie 2023”, potrivit Oanei Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO, citată de Antena 3.

.Mircea Geoană, care a ocupat în trecut poziția de ministru de externe al României ar fi trebuit să se întoarcă de la post în 2022. O decizie luată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a schimbat total situația. Astfel, mandatul lui Mircea Geoană va fi prelungit până în 16 octombrie 2023.

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019. Geoană a devenit, astfel, românul aflat în cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție.

Poziții cheie ocupate de Mircea Geoană

După preluarea funcției, Mircea Geoană a declarat că desemnarea sa este recunoașterea faptului că România este „un aliat serios”.

„Desemnarea mea în această funcție este o recunoaștere a faptului că România este un aliat serios, care își ia în serios angajamentele , care cheltuiește 2% din PIB pentru apărare, obligațiile noastre asumate în cadrul Alianței”, a spus Geoană.

Mircea Geoană este fondatorul și președintele Institutul Aspen România. A fost președinte al Senatului României, în perioada 2008-2011, ministru de Externe (2000-2004) și ambasador al României în Statele Unite ale Americii (1996-2000). El a fost președinte al PSD și a fost chiar la un pas să devină președintele României. A pierdut însă poziția de șef al statului, în fața lui Traian Băsescu, cel care a condus România, ulterior, timp de 10 ani de zile.