Mircea Fechet are un anunţ teribil pentru aceşti bugetari! Românii care rămân fără loc de muncă

Mircea Fechet va tăia în carne vie! Românii rămân fără loc de muncă. În cadrul procesului de reorganizare instituțională, se va proceda la desființarea a 91 de posturi de la Ministerul Mediului.

Dintre acestea, 19 fiind posturi de conducere, conform declarației ministrului Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în acest an va demara un amplu proces de reorganizare instituțională la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Prima etapă a acestui proces vizează autoritatea centrală, respectiv ministerul.

Românii rămân fără loc de muncă. Ministrul a subliniat că această reorganizare are scopul:

  • de a îndeplini cerințele legale
  • de a crea o structură mai eficientă, mai ales la nivel de management

„Începem, în acest an, un amplu proces de reorganizare instituțională a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Așa cum era firesc, începem cu autoritatea centrală – și anume ministerul, urmând ca etapa a doua să cuprindă toate instituțiile din subordine.

Concret, vom reduce 91 de posturi în total, dintre acestea 19 fiind posturi de conducere. Îndeplinim astfel cerințele legale, iar eu sunt convins că o structură mai suplă, mai ales la nivel de management, va face ca fluxurile de lucru și procesul decizional să se deruleze mai eficient,”, a anunțat ministrul Mediului pe Facebook.

Mircea Fechet
Mircea Fechet (SURSA FOTO: Facebook, Mircea Fechet)

Se va pune accent pe fonduri europene și digitalizare

Ministrul Fechet a menționat că în etapele următoare ale procesului de reorganizare instituțională, se va acorda o atenție deosebită:

  • gestionării fondurilor europene
  • implementării măsurilor de digitalizare

De asemenea, în cadrul celei de-a doua etape, se vor efectua modificări și la nivelul instituțiilor din teritoriu care sunt subordonate ministerului.

„Etapa a doua va cuprinde toate instituțiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP. În cazul acestora, pe lângă aplicarea acelorași principii – reducerea posturilor de conducere, îmbunătățirea absorbției fondurilor europene și digitalizare – un alt obiectiv va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a precizat Mircea Fechet.

Restructurări și în mediul privat

Conform rezultatelor studiului efectuat între 15-26 noiembrie 2023, în care au fost intervievați 1067 de antreprenori, manageri și angajați cu funcții de răspundere din mediul economic, aproximativ 62% dintre respondenți și-au indicat ca principal obiectiv pentru anul 2024 restructurarea și optimizarea operațiunilor financiare.

Antreprenorii au indicat mai multe motive pentru decizia de restructurare și optimizare a operațiunilor financiare. Printre acestea:

  • 67% au menționat creșterea taxelor
  • 43% au evidențiat scăderea vânzărilor

Alte motive notate includ:

  • accentuarea blocajului financiar (41%)
  • creșterea costurilor operaționale (38%)

O proporție semnificativă de investitori (78%) percep anul 2024 ca fiind un an dificil din perspectivă economică, în contrast cu doar 13% care sunt optimiști și cred că va fi un an favorabil pentru afaceri.

Atunci când au fost întrebați despre principala provocare a anului 2024, majoritatea participanților (71%) au menționat inflația și consecințele acesteia, precum creșterea costurilor operaționale și scăderea vânzărilor.