Candidatul independent în alegerile prezidențiale Mircea Diaconu a avut o reacție televizată incredibilă joi seară, în fața numeroaselor declarații de susținere la adresa sa, venite din partea liderilor celor două partide care îi sprijină candidatura.

”Ce aveţi cu mine. De ce nu mă lăsaţi în liniştea mea”, a spus Mircea Diaconu într-o intervenţie la România TV.

Diaconu a încercat să își ascunde iritarea în urma declarațiilor făcute în aceeași seară de Victor Ponta și Călin Popescu – Tăriceanu.

Astfel, liderul PRO România, Victor Ponta, a făcut un apel la românii care l-au votat în 2014 la alegerile prezidenţiale să îl voteze pe Mircea Diaconu, candidatul susţinut de partidele conduse de el și Tăriceanu la prezidenţialele de anul acesta.

”Îi rog frumos pe cei mai mulţi dintre ei să voteze cu Diaconu. Le spun că nu o să fie dezamăgiţi”, a subliniat fostul premier la România TV.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că Mircea Diaconu poate fi preşedintele tuturor românilor. ”Această formulă pe care a promovat-o îl face să fie adevărata alternativă”, a punctat liderul ALDE.

Iar Mircea Diaconu a încercat să explice reacţia sa nervoasă tocmai prin faptul că şi-a impus o prestaţie publică centrată pe echilibru, iar singura sa avere în acest moment este independenţa politică.

Ulterior, Diaconu și-a dat seama că a greşit. ”A fost o formulă nefericită, îmi cer scuze”.