Vedeta Antenei 3, Mircea Badea, a vorbit despre situația îngrijorătoare din România, cauzată de pandemia de coronavirus. Realizatorul emisiunii În gura presei a vorbit despre locurile din ce în ce mai puține de la Terapie Intensivă. Acolo deja sunt ocupate jumătate dintre paturi.

Mircea Badea, veste tulburătoare!

Mircea Badea a venit cu un scenariu apocaliptic. Cum ar putea fi internaţi la Terapie Intensivă doar pacienţii cu şanse mai mari de supravieţuire. „Există posibilitatea foarte concretă şi foarte apropiată ca sistemul medical să se gripeze, ăsta aşa cum e el, pentru că o să se ocupe paturile la Terapie Intensivă. Şi atunci lumea va zice: ce facem? Păi, o să-i internăm pe ăia care, credem noi, au mai multe şanse să supravieţuiască. Şi ăilalţi… asta e, să-i ajute Dumnezeu! Da, se poate întâmpla”, a spus Mircea Badea, în direct la Antena 3.

Realizatorul TV a ironizat discursurile în care se spune că o soluţie pentru a ţine criza sub control ar fi încetinirea ritmului de îmbolnăvire, în sensul că o astfel de măsură este logică, dar greu de înfăptuit.

„Cum încetineşti ritmul de îmbolnăvire? Certând la infinit populaţia şi inventând fake news-uri? Sau testând şi izolând, ca în ţările civilizate? De ce nu vorbeşte nimeni despre asta? Nu ştiu”, a mai zis Mircea Badea.