Cunoscutul realizator de televiziune Mircea Badea se declară forte îngrijorat de evoluția pandemiei de coronavirus în România.

Cunoscut ca un aprig contestatar al măsurilor legislative prin care autorităților li se permite să oblige la internarea în spital a pacienților asimptomatici infectați cu noul coronavirus, Badea a declarat marți seară că problema nu e aglomerația de la mare, în condițiile în care litoralul românesc poate suporta 100.000 de oameni, ci viața de zi cu zi, în care românii sunt puși în situații în care e imposibil să respecte măsurile de distanțare.

”Nu ai cum să menții distanța timp de 8 ore pe zi”

”Marea majoritate se duc dracului la muncă, unde nu ai cum să menții distanța timp de 8 ore pe zi, e imposibil”, a spus Mircea Badea, în direct la Antena 3.

”Sigur că sunt bune controalele, masca pe față, dar dacă asta-i tot, suntem condamnați, realitatea ne-o demonstrează”, susține Mircea Badea.

El a acuzat Guvernul că nu realizează suficiente teste, pentru a putea fi stabilit gradul de răspândire al noului coronavirus în rândul populației.

”Dacă nu faci nici testare, ești condamnat”, consideră omul de televiziune.

”Mie mi se pare că trăim deja într-o oarecare apocalipsă, pentru că nu mă pot duce nicăieri, nu mai am cum să mai ies din această țară”, s-a plâns Badea.

Noi restricții anunțate de autorități

În context, Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri dimineață, despre noile restricții ce au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

”Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a explicat Premierul.

În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor în locurile aglomerate, Orbana dat exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului de la fabrici sau pe faleză.

”Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Ludovic Orban.