Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, insistă cu sfaturile mobilizatoare, în condițiile epidemiei de coronavirus, prin care îi sfătuiește pe români ”să nu se ferească de muncă”.

”Închei o zi de muncă. Nu e ușor dar o să reușim. O să trecem prin această perioadă mai ușor dacă ne mobilizăm, dacă ne susținem reciproc, dacă nu ne ferim de muncă.

”Nu muncim, nu generăm venituri”

Știu că suntem, cumva, împreună în această perioadă. Contează mult”, a scris Alexandru, într-o postare pe Facebook, la care a adăugat și hashtagul ”mâine la muncă”.

”Dacă putem să continuăm activitatea, de la serviciu (instituție publică, firmă), în condiții de igienă/compatibile cu cerințele de izolare socială sau de acasă, e bine să facem acest lucru. Nu muncim, nici noi nici cei din jurul nostru, nu avem de unde să generăm venituri.

De aceea spun că prima noastră preocupare trebuie să fie să ne continuăm activitatea. Pe moment poate că nu ne dăm seama dar prelungirea unei situații de ne-muncă înseamnă mai puține resurse, pentru fiecare dintre noi. Nu vor exista venituri, dacă nu muncim; nu avem resurse”, arată Violeta Alexandru, într-o altă postare.

”Zile libere acordate din banii noștri”

”Inclusiv noua lege dată de parlament privind acordarea zilelor libere pentru 1 părinte care să îngrijească copilul la domiciliu vorbește despre acordatea zilelor libere plătite de stat (tot din banii noștri) DUPĂ epuizarea posibilității de a lucra la domiciliu. Acolo unde se poate, desigur. Ruperea legăturii cu mediul de lucru mai mult de o lună, cum este acum starea de urgență, face mai dificilă reintegrarea în activitate.

Da, încurajez continuarea activității și vă mulțumesc anticipat pentru că sunteți de acord”, completează ministrul.

”România muncește! Așa se reconstruiește o țară, așa depășim momentele dificile.

Eu sunt la muncă!”, a mai preciat ministrul, deși după suspiciunea că ar fi putut fi contractat COVID – 19, deși neconfirmată, ar fi trebuit să se plaseze în auto-izolare încă două săptămâni, conform legii.