Guvernul spaniol a naționalizat toate spitalele și furnizorii de servicii medicale din țară, în lupta cu epidemia de coronavirus.

Astfel, ministrul Sănătății din guvernul Pedro Sanchez, Salvador Illa, a anunțat luni că toți furnizorii de servicii medicale, împreună cu toate facilitățile acestora, vor fi plasați sub control public, în încercarea de a limita răspândirea COVID – 19.

Apel către studenții la medicină

Illa a anunțat de asemenea că toți studenții aflați în anul terminal la Medicină vor fi rugați să susțină sistemul de sănătate al Spaniei, iar companiile care pot produce echipamente medicale au fost anunțate că trebuie să ia legătura cu guvernul.

Spania este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, iar guvernul de la Madrid a luat o serie de măsuri excepționale, în încercarea de a limita răspândirea COVID – 19, informează businessinsider.com, care citează The Guardian.

Autoritățile au declarat încă de săptămâna trecută starea de urgență, la nivel național, școlile și spațiile publice au fost închise, iar cetățenii anunțați că pot părăsi casele doar pentru a se deplasa la serviciu sau a cumpăra produse esențiale, precum alimente și medicamente.

”Dreptul la o viață normală”

”Guvernul Spaniei își va proteja toți cetățenii și va garanta dreptul lor la o viață normală, luptând cu efectele pandemiei de coronavirus astfel încât să provoace cât mai puține inconveniente posibile”, a declarat premierul spaniol, Pedro Sanchez,.

Autoritățile din Madrid au închis restaurantele, barurile și magazinele, cu excepția supermarketurilor și a farmaciilor. În acest moment se folosesc drone pentru a monitoriza deplasările cetățenilor.

Luni Spania confirmase 9.191 de cazuri de coronavirus și nu mai puțin de 309 de decese din cauza epidemiei.