Ministrul interimar Cseke Attila cere verificări la sânge în spitale: Nu mă interesează cifre pe hârtie

Ministrul interimar al Sănătății a susținut prima videoconferință online cu reprezentanții DSP-urilor din teritoriu. La această videoconferință au participat și secretarii de stat Levente Vass și Andrei Baciu, dar și conducerea departamentului de asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății și reprezentantul DSU.

În cadrul acestei videoconferințe s-au discutat aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul patru al pandemiei. Așadar, Ministrul interimar a solicitat reprezentanților DSP să pună în practivă planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

Mai mult decât atât, ministrul Cseke Attila i-a asigurat pe directorii DSP de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar, solicitându-le, totodată, să acționeze cu responsabilitate și solidaritate.

Raportările trebuie verificate

Ministrul Cseke Attila a mai spus că în perioada pandemiei trebuie acționat mai mult cu reponsabilitate și solidaritate, subliniind că dorește ca pacienții dintr-un județ să poată fi tratați în alt județ.

În plus, ministrul interimar al Sănătății a solicitat directorilor DSP-urilor să meargă în spitale pentru a se asigura că raportările sunt corecte, subliniind, totodată, că nu îl interesează ce este pe hârtie.

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale astfel încât tot ce raportaţi să fie real” , a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferinţă cu direcţiile de sănătate publică.

Așadar, în perioada următoare DSP-urile vor crește numărul de paturi funcționale de la ATI, conform planurilor de reziliență. Ministrul a mai solicitat să identifice personalul medical care să deservească paturile respective.

Mai mult, ministrul Sănătăţii  a cerut direcţiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate.

 

 

Sursă foto: Facebook Cseke Attila