Mihai Gâdea a prezentat la Antena 3 mai multe documente care atestă modul în care Marius Călin Mihăilă, soțul Ioanei Mihăilă, a reușit să se angajeze medic cardiolog la Spitalul Municipal din Oradea.

Potrivit sursei citate, soțul fostului ministru s-a angajat, la începutul lunii septembrie, la Spitalul Municipal din Oradea, ca medic radiolog. Totodată, presa locală mai scrie că concursul de la Spitalul Municipal din Oradea s-a desfășurat cu toate probele organizate într-o singură zi, iar pentru postul de radiolog a existat un singur candidat, adică chiar soțul ministrului Sănătății, Marius Călin Mihăilă.

Pe de altă parte, presa locală mai scrie că nu este prima oară când Marius Mihăilă și-a dorit acest post. Soțul fostului ministru ar fi  încercat de mai multe ori să ocupe un post de radiolog, dar nu a câștigat concursul.

Soțul Ioanei Mihăilă, singurul candidat de la spital

Documentul prezentat de Mihai Gâdea, prin care acesta a fost angajat în data de 3 septembrie 2021, arată că ordinul de ministru a fost semnat chiar de soția sa, în aceeași perioadă în care soțul nu reușea să se agajeze pe un post de radiolog. Totodată, documentul mai arată și o  finanțare de 450.000 de lei către secția de Radiologie, a Spitalului Județean din Oradea, făcută tot de soțul Ioanei Mihăilă.

Trebuie menționat faptul că există o hotărâre a Consiliului Local Oradea, conform căreia, cele două spitale ar fi trebui să treacă sub aceeași conducere, iar hotărârea finală în acest sens va fi luată de noul ministru al Sănătății, prin ordin de ministru.

Amintim faptul că aceste evenimente au avut loc cu doar trei zile înainte ca Ioana Mihăilă să își anunțe demisia din funcția de ministru al Sănătății. Pe 6 septembrie, cinci reprezentanți USR PLUS, printre care și aceasta au anunțat că demisionează.

Anunțul a fost făcut de Dan Barna, care declara atunci că „Ioana Mihăilă a anunțat transparentizarea tuturor contractelor de achiziții din Ministerul Sănătății și a semnat ordinul prin care vaccinare devine gratuită până în 18 ani, până acum fiind până la 14 ani, iar părinții trebuiau să plătească 400 de euro atunci când îi aveau”.