Numărul angajaţilor din învăţământ care s-au vaccinat, peste dublul mediei naţionale

Sorin Cîmpeanu s-a arătat satisfăcut de faptul că 61% din personalului din învăţământ s-a vaccinat. Totuși, ministrul Educației a punctat că „se poate face mai mult”.

„Însă având în vedere progresul foarte lent din ultimele trei luni –  puţin peste 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat – suntem siguri că se poate face mult mai mult. Măcar atât de mult pe cât fac elevii, în ultimele zece zile s-au vaccinat peste 10.000 de elevi. Este un progres mult mai important în rândul elevilor decât în rândul personalului didactic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Când putem avea o vaccinare pe scară largă în școli?

De asemenea, acesta a spus și că există la nivel naţional unele unităţi unde învăţământ care au cabinete medicale şi care au anunţat că pot face vaccinarea anti-COVID a elevilor în cadrul cabinetelor din şcoli.

„Însă o vaccinare pe scară largă putem avea doar în momentul în care vom putea furniza din sistemul de învăţământ către CNCAV acele date  din care să reiasă numărul elevilor care doresc să se vaccineze (…) pentru ca CNCAV-ul să poată organiza echipe mobile în fiecare şcoală pe care să fie corect dimensionat în funcţie de numărul elevilor care beneficiază de acordul părinţilor şi vor să se vaccineze”, a mai completat Sorin Cîmpeanu.

Bilanț COVID luni, 13 septembrie

Potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 13 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.122.653 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.065.989 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu