În contextul epidemic actual, Sorin Cîmpeanu îi sfătuiește pe părinți să-și testeze copiii înainte de a-i trimite la școală, dacă au posibilitatea. Acesta susține că măsura respectivă va stopa rata contaminării cu Sars-CoV-2 din unitățile de învățământ.

„Orice părinte are posibilitatea să facă acest test, sigur că face un lucru bun pentru sănătatea propriului copil și pentru sănătatea comunității școlare în care învață acel copil. Cerându-mi scuze eu în numele instituțiilor statului care nu au fost capabile să finalizeze licitația, astfel încât să existe teste în școli.

Adresez această rugăminte părinților, cerându-mi scuze în numele celorlalte autorități ale statului care nu au reușit să organizeze licitații în așa fel încât să fie teste în școli”, a spus acesta.

„Responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată”

Ministrul Educației este mulțumit pentru că responsabilitatea părinților români crește treptat. Acesta a informat că „dintr-un milion și jumătate de teste, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni.”

„Dintr-un milion și jumătate de teste, pentru că atât au fost folosite, avem deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, deci aproape la fel de multe dintr-un milion și jumătate câte am avut din 13 milioane acum două săptămâni.

Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată, nu atât cât trebuie, dar este mai bine, de aproape 10 ori mai bine din perspectiva numărului de teste care sunt confirmate de teste PCR”, a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

De asemenea, întrucât țara noastră se confruntă cu un nou val epidemic, Sorin Cîmpeanu a anunțat public că elevii vor reîncepe orele online.

Se închid școlile! Elevii revin la orele online

Luni, 10 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a informat public ce unități de învățământ își vor relua activitatea online. Acesta a explicat că școlile care au rata de vaccinare anti-COVID-19 sub 60% până vineri (14 ianuarie), aflate în localități cu incidenţa infectărilor cu Omicron mai mare de 3 la mie vor intra în programul online.

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online.

Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a precizat Sorin Cîmpeanu.