Se rupe coaliţia?! Liberalii forţează remanierea unui ministru. Nu are ce căuta acolo

Deputatul liberal Florin Roman a vorbit, în cadrul unui interviu realizat de Robert Turcescu, pentru evz.ro, despre ultimele atacuri ale ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Deputatul liberal este de părere că Vlad Voiculescu ”a scăpat hățurile pandemiei” și că acesta se ocupă cu orice altceva, numai cu gestionarea pandemiei nu.

”În cazul lui Vlad Voiculescu eu consider că a scăpat total hățurile din mână în ultimele trei luni de zile în privința gestionării pandemiei. Are nenumărate acuzații publice aduse de breaslă care certifică faptul că domnul Vlad Voiculescu și-a văzut de cu totul altceva decât de pandemie. Lipsa domniei sale din spațiul public, din spitale, din munca de teren așa cum ne obișnuise domnul ministru Nelu Tătaru ne arată că Ministerul Sănătății nu este condus de Vlad Voiculescu ci de acestă doamnă secretar de stat care apare seara și ne spune că e bine să carantinăm Bucureștiul și a doua zi își nuanțează poziția.”, spune acesta.

Vlad Voiculescu a uitat ce era mai important

Florin Roman a mai precizat că ministrul Sănătății s-a certat cu toată lumea și că a uitat, de fapt, cel mai important aspect: pandemia de coronavirus.

”Eu știu foarte clar că în data de 23 decembrie, când domnul Vlad Voiculescu și-a terminat mandatul, el a luat în gestiune o Românie care tocmai încheiase valul doi al pandemiei, cu peste 1543 de paturi pregătite la ATI, și practic cu tot ceea ce avea nevoie pentru a prelua un mandat în pandemie cu măsuri suplimentare. Domnul Voiculescu nu a făcut nimic în acest sens. Practic, timp de trei luni de zile s-a certat cu primarii pe descentralizarea centrelor de vaccinare, s-a certat cu acel colonel Gheorghiță care conduce Comitetul Național de Vaccinare, s-a certat cu toată lumea, cu PNL, cu prim ministrul. Din punctul meu de vedere a uitat cel mai important lucru: pandemia și faptul că Ministerul Sănătății este principalul gestionar al acestei situații.”, mai spune liberalul.

Remanierea, singura soluție

Întrebat dacă se poate vorbi de o remaniere, deputatul liberal Florin Roman a precizat că toate acțiunile ministrului de până acum arată că acesta trebuie să plece de la conducerea Ministerului Sănătății.

”Din punctul meu de vedere, șirul de bâlbe făcute de domnul Voiculescu, atacurile succesive la adresa partenerilor de coaliție și a premierului, înseamnă că timingul pentru domnul Voiculescu a expirat și cred că după această nouă poziționare de atac, minicinoasă, la adresa coaliției, domnul Voiculescu trebuie să plece.”, spune liberalul.

Florin Roman a continuat prin a explica faptul că măsurile luate de către Vlad Voiculescu nu dau rezultat și a făcut o comparație cu măsurile pe care le lua fostul ministru Nelu Tătaru. Liberalul a mai precizat că situația de la Timișoara arată că deciziile lui Vlad Voiculescu nu sunt cele mai bune.

”Ceea ce se întâmplă la Timișoara ne arată cât de proaste sunt deciziile luate de domnul Voiculescu. După impunerea carantinei, rata de incidență a crescut, nu a scăzut. De ce a crescut și nu a scăzut? Pentru că domnul Voiculescu și echipele domniei sale de la DSP nu pun în aplicare, împreună cu prefecturile județene, cu tot ceea ce însemnă actori în respectarea regulilor de protecție, aceste măsuri. ”, este de părere deputatul PNL, Florin Roman.

La finalul interviului, deputatul a reiterat ideea că Vlad Voiculescu trebuie remanierat și că în locul lui trebuie să vină o persoană capabilă.

”Cred că premierul Florin Cîțu trebuie să solicite partenerilor din USR-PLUS  remanierea acestui ministru, să meargă acasă să-și vadă de Facebook și de rețelele de socializare și să lase în fruntea Ministerului Sănătății o persoană competentă.”, a spus deputatul liberal, Florin Roman.