Ministrul bulgar al economiei, Lăcezar Borisov, a comentat situaţia creată de lockdown-ul instituit din data de 27 noiembrie, care va afecta timp de trei săptămâni activitatea multor societăţi comerciale.

„Pe baza unor discuţii aprofundate, am vorbit despre echilibrul dintre măsurile economice şi cele din domeniul sanitar. Pentru a avea o economie sănătoasă, avem nevoie şi de oameni sănătoși. Toate unităţile comerciale, cu excepţia mall-urilor, vor funcţiona. Măsura va dura doar trei săptămâni, iar pe 21 decembrie, vor fi redeschise toate afacerile.

Cum își va reveni economia

Este necesar un minimum de aproximativ 300-400 milioane de leva (circa 150-200 de milioane de euro), pentru a compensa economia în aceste săptămâni. Vom evalua în următoarele zile, bazându-ne pe datele din aceeaşi lună a anului trecut. Nu se aşteaptă nicio modificare în bugetul bulgarilor care nu sunt afectaţi de noile măsuri.

Peste 2.000 de medici s-au îmbolnăvit de coronavirus şi nu pot merge la locul de muncă. Trebuie să fim solidari cu ei”, a menţionat ministrul Borisov.