„Solicit ministerelor să fie implicate la maxim în pregătirea Acordului de parteneriat pentru că din 31 iulie lansăm în dezbatere publică structura programelor în cadrul (…) bugetului multianual 2021-2027.

De asemenea, solicit ministerelor, sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene, a domnului Boloş, să prezinte toate propunerile de proiecte pentru a putea finanţa aceste proiecte în cadrul Programului de rezilienţă şi de recuperare „, a declarat Ludovic Orban, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ce a mai declarat azi Orban

Tot la începutul ședinței de Guvern, premierul a vorbit despre locurile „unde nu se poate păstra distanța fizică” și sunt necesare restricții speciale.

„La propunerea specialiștilor, am formulat câteva propuneri pentru Guvern”, a transmis Ludovic Orban, care a enumerat și câteva din „cele mai importante măsuri”.

Ludovic Orban a menționat și limitarea accesului pe faleze. Acesta a spus că sunt multe locuri unde distanțarea fizică nu este posibilă. Conform celor spuse de acesta, este vorba despre peroanele de așteptare din gări sau stațiile mijloacelor de transport în comun.

Ludovic Orban a vorbit despre „posibilitatea limitării programului pentru terase. Această limitare urmează să fie decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență”.

INQUAM/Octav Ganea