Ministerul Sănătății și-a nuanțat mesajul transmis românilor de Anul Nou, în contextul unui val de critici pe pagina de socializare a instituției. Dacă recent recomanda să petrecem noaptea dintre ani singuri, acum ni se recomandă să fim alături de cei dragi. Cu toate acestea, se recomandă în continuare să petrecem Revelionul stând acasă.

„Știm că nu a fost ușor anul acesta, ne-a dat tuturor viața peste cap. Totuși, mai este puțin până când o să ne întoarcem la normal cu ajutorul vaccinării. În seara asta ia în brațe oamenii dragi cu care împarți acoperișul și bucurați-vă.

#stămacasă pentru ca Revelionul următor să fie cu prieteni, familie și multe, multe îmbrățișări. Merităm”, transmite Ministerul Sănătății în noua postare de pe Facebook.

Ce recomanda Ministerul Sănătății recent

Ultimul mesaj transmis este oarecum diferit și în contradicție cu ce recomanda ministerul în cursul zilelor de marți și miercuri și vine după ce foarte multe mesaje, majoritatea critice, au fost postate de români pe pagina de Facebook a instituției.

„Stai acasă revelionul acesta. Vei ajuta să scadă riscul răspândirii COVID-19 și vei ajuta personalul medical din prima linie să respire, pentru că acum se sufocă sub presiunea cazurilor.

Mii de medici și asistenți medicali luptă în prima linie cu pandemia. Au grijă de noi și acum e timpul ca noi să avem grijă de ei. Merită”, transmitea instituția cu o zi înainte.

Mesaj asemănător a fost transmis și marți de minister, atunci când recomanda românilor să petreacă singuri noaptea dintre ani, eliminând în acest fel posibilitatea de a răspândi sau de a contacta noul coronavirus, subliniind că în acest fel se pot salva vieți.

„O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor.

Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți”, se arată în postarea de marți a ministerului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin