Ministerul Finanțelor reacționează în scandalul banilor pentru medici. Astfel, Finanțele susțin că nu au primit până acum o solicitare din partea ministerului condus de Vlad Voiculescu.

Ccoordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

Ministerul Finanțelor reacționează: Nu există o cerere

Ministerul Finanțelor va aloca banii necesari pentru plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, de îndată ce va primi solicitarea de la Ministerul Sănătății.

Referitor la informațiile prezentate în cadrul emisiunii “România la Raport”, difuzate în data de 15 martie 2021 pe postul de televiziune România TV, precizăm că, până la momentul difuzării respectivei emisiuni, Ministerul de Finanțe nu a primit nicio solicitare de la Ministerul Sănătății referitoare la deschiderea de credite cu destinația specificată în cadrul aceleiași emisiuni.

Menționăm că operațiunea de aprobare a deschiderii de credite în cadrul Ministerului de Finanțe durează cel mult o zi lucrătoare, din momentul în care această solicitare va fi transmisă de către Ministerul Sănătății.”, precizează ministerul de Finanțe, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

Trebuie precizat că Premierul Florin Cîțu a declarat marți că este ”nepermisă” această întârziere din partea Ministerului Sănătății și a dat asigurări că în zilele următoare medicii își vor primi banii.

”Banii se vor da începând cu săptămâna viitoare”

Ulterior, Ministerul Sănătății a comunicat că banii se vor da începând cu săptămâna viitoare.

Medicii din centrele de vaccinare par a fi prinși la mijloc, în scandalul dintre Premierul Forin Cîțu și PNL, pe de o parte, împotriva ministrului Sănătății de la USR PLUS, Vlad Voiculescu, de cealaltă parte.

Nu există o explicație mai plauzibilă pentru motivul în urma căruia cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite nici până acum.

De menționat că, în cadrul aceluiași scandal dintre PNL și Vlad Voiculescu, fostul ministru liberal al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat mrați că vrea să îl vadă pe succesorul său audiat în Parlament.