Ministerul Finanțelor Publice ( MFP ) a atras joi un nou împrumut de la bănci, ultimul împrumut de acest fel fiind realizat marți. Atunci ministerul împrumutase 37 de milioane de lei. Astfel, ministerul a împrumutat, joi, 430,2 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 164 luni, la un randament mediu de 3,75% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR)

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 460,2 milioane de lei. Vineri este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligaţiuni.

Ministerul Finanţelor a planificat, în luna februarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 600 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi patru miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma, uşor peste cea programată în ianuarie 2021 (5,115 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Ministerul Finanțelor a împrumutat marți 37 de milioane de lei

Ministerul Finanțelor (MF) a atras, marţi, 37 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 1,218, miliarde de lei, la o dobândă de 2,30% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 64 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 37 de milioane de lei.

Ministerul Finanțelor (MF) a planificat, în luna februarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,6 miliarde de lei, din care 600 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi patru miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 600 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma, uşor peste cea programată în ianuarie 2021 (5,115 miliarde de lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.