După ce minerii din Valea Jiului au protestat timp de o săptămână, iar aproximativ 80 dintre aceştia au ales să se blocheze în subteran, angajaţii Complexului Energetic Hunedoara au primit banii pentru tichetele de masa şi decontul de transport

Prefectura Hunedoara anunţă că, vineri, angajaţii Complexul energetic Hunedoara au primit sumele corespunzătoare contravalorii tichetelor de masa pentru 10 luni şi ale decontului de transport pentru 9 luni.

Potrivit Prefecturii Hunedoara, suma totală plătită de Guvernul României este de 9,540 milioane lei, pentru 3.995 angajaţi ai complexului energetic.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Hunedoara, Octavian Băgescu, ordinele de plată au fost întocmite de angajaţii agenţiei şi trimise ieri către trezorerie, astfel că astăzi banii au intrat în conturile beneficiarilor.

Plata drepturilor angajaţilor CEH a fost efectuată conform H.G. 51 din 24.02.2021 şi a unei dispoziţii semnată de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Minerii din Valea Jiului au protestat timp de o săptămână, iar aproximativ 80 dintre aceştia au ales să se blocheze în subteran.

Minerii din Valea Jiului pot câștiga mai mulți bani

Mineritul din Valea Jiului nu mai are nicio şansă, iar oamenii de acolo ar putea ajuta la extracţia uraniului şi grafitului, resurse extrem de valoroase pe care le are ţara noastră şi pe care nu le exploatează, a declarat, miercuri, Răzvan Nicolescu, consultant şi fost preşedinte al Agenţiei Europene de Cooperare a Reglementatorilor din Energie(ACER).

“Cred că mineritul din Valea Jiului nu mai are nicio şansă. Trebuie să constatăm această realitate. Ce cred eu că ar trebui făcut: toţi minerii de acolo să fie angajaţi într-o nouă companie, să li se mărească salariile, pentru că acum sunt foarte prost plătiţi şi imediat minerii respectivi să meargă să redeschidă o mină de uraniu, avem rezerve de uraniu pe care nu le exploatăm, şi grafit, un minereu rar extrem de important şi de valoros în tranziţia energetică, pe care de asemenea nu-l exploatăm”, a spus Nicolescu, care a fost şi ministru al Energiei.

Astfel, ei ar putea face lucruri folositoare pentru ţară şi ar putea câştiga mai mulţi bani.