Hezbollah este cel mai puternic actor nestatal din lume. Un soldat israelian a descris Hezbollah drept „o miliție instruită ca o armată și echipată ca un stat”. Și avea oarecum dreptate, având în în vedere cantitatea de echipament pe care stau, scrie NationalInterest.

Arsenalul de rachete al Hezbollah etse mai mult decât impresionant. Arsenalul de rachete al organizației șiite libaneze Hezbollah este în mare parte format din „rachete sol-aer portabile și neghidate”, care servesc la terorizarea Israelului.

Israelul susține că Hezbollah a tras aproximativ „15.000 de rachete în ajunul războiului din Liban, din 2006, aruncând aproape 4.000 asupra Israelului în timpul conflictului de 34 de zile”.

Hezbollah a achiziţionat pentru prima oară rachete sol-aer portabile SA18, care reprezintă o ameninţare pentru elicopterele şi avioanele de luptă israeliene, iar combatanţii săi sunt instruiţi în Siria.

Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrallah susține că arsenalul lor de rachete este destinat să descurajeze Israelul.

Una dintre rachetele cu cea mai mare rază de acțiune este Fateh-110, care este un design iranian. Autonomia sa este de 250-300 de kilometri. Racheta se plimbă pe un lansator mobil, ceea ce o face foarte mobilă, perfect pentru lansări rapide și pentru a rămâne ascuns.

Pe lângă Iran, Siria a fost, de asemenea, unul dintre furnizorii de rachete Fateh ai Hezbollah. Hezbollah are probabil sute de astfel de rachete.

Rachetă antitanc Koronet este o rachetă ghidată cu laser asemănătoare cu TOW din Statele Unite. Raza sa de acțiune este de aproximativ 5 kilometri și poate fi utilizată într-o capacitate anti-buncăr / anti-clădire. A fost dezvoltată de Federația Rusă în anii 1990 și vândută Siriei, care la rândul ei a furnizat-o mișcării libaneze.

Daily Beast a detaliat modul în care Rusia poate aproviziona Hezbollah cu rachete, inclusiv „rachete tactice cu rază lungă de acțiune, rachete ghidate cu laser și arme antitanc”.

Racheta Yakhont a fost dezvoltată de Rusia în anii ’90. Are o rază de acțiune de 300 de kilometri. Israelul consideră că racheta Yakhont este „una dintre principalele amenințări ale Hezbollah, deoarece racheta amenință transportul naval de-a lungul întregii coaste a Israelului și ar putea complica orice potențială blocadă a Libanului”.