Unitatea de 22.000 mp, cea mai mare din ţară deţinută de reţeaua franceză, este amplasată în cadrul parcului de retail Colosseum din Chitila.

„Vânzarea ne permite să ducem la bun sfârșit intenția de a dezvolta în continuare proiectul Colosseum cu scopul de a-l transforma în principala destinație de cumpărături din Nord-Vestul Bucureștiului”, au declarat reprezentanții Colosseum.

Leroy Merlin este unul dintre cei mai mari retaileri specializaţi în bricolaj din Europa, cu o rețea de 15 magazine în România.

„Avem discuții avansate și cu alți retaileri internaționali pentru parcul comercial, fiind încurajați de creșterea semnificativă a consumului pe fondul unei puteri de cumpărare în urcare. Planurile privind Colosseum vizează extinderea proiectului și atragerea altor nume importante de chiriași în proiect”, spune Mihai Dinu, property manager JLL, managerul centrului comercial Colosseum.

Panico Panayi, proprietarul parcului de retail, este unul dintre investitorii cu cea mai mare expunere pe portofoliul de credite corporate al Bank of Cyprus România. Omul de afaceri a obţinut de la banca cipriotă două credite care cumulează circa 50 mil. euro.

În 2013, când Bank of Cyprus a decis să se retragă de pe piaţa românească prin vânzarea activelor locale, parcul Colosseum a fost unul dintre activele râvnite de investitori, însă preţul primit de bancheri nu a fost mulţumitor şi vânzarea a fost oprită.

Investiţia în proiectul Colosseum a fost estimată la peste 350 mil. euro, însă puţine din planurile iniţiale au şi fost puse în practică. Parcul de retail are o suprafaţă de peste 53.000 mp şi chiriaşi precum Carrefour, Leroy Merlin, Altex şi Jysk.

Proiectul trebuia să cuprindă şi un centru comercial gigant, cu o suprafaţă de 137.000 mp şi peste 480 de magazine, unul dintre cele mai mari din Europa.

În 2008, averea lui Panico Panayi era evaluată la 80 milioane de lire de către o revistă britanică. Averea sa a fost construită prin vânzarea unui lanţ de bingo din Marea Britanie pentru 90 milioane de lire în 2005.