„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din localitățile Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru cele 3 localități din județul Ilfov, Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele, începând cu data de 26.04.2021, ora 22:00″, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca; 3,75 – în Bragadiru; 3,86 – în Ciorogârla şi 3,37 – în Măgurele.

Se ridică carantina în mai multe localități din Ilfov

Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca.

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că astăzi, 26 aprilie 2021, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, a fost adoptată Hotărârea nr. 120 din 26.04.2021 privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca, cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași, județul Ilfov”, anunță Prefectura Ilfov.

Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.

Şi Clinceni scapă de carantină de marţi dimineaţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Clinceni.

„În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Clinceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei zonale pentru comuna Clinceni, județul Ilfov, începând cu data de 27 aprilie 2021, ora 05:00”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.