Maratonul vaccinării de la Timişoara, care a început vineri după-amiază şi durează 3 zile şi 3 nopţi, este „un eveniment reuşit”, spune medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Marile centre universitare din România, gazde pentru maratoane ale vaccinării în luna mai

Exemplul reuşit de la Timişoara va fi repetat în Bucureşti, în weekend-ul 7-9 mai, iar apoi vor urma evenimente similare în marile centre universitare.

Cel mai probabil, aceste lucru va avea în oraşele Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Craiova la mijlocul sau în a doua jumătate a lunii mai, spune Valeriu Gheorghiţă. El a indicat că este un demers al corpului medical şi al Universităţilor de Medicină şi Farmacie.

„Este un demers al corpului medical, al Universităţilor de Medicină şi Farmacie, cu implicarea tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale, ca un semnal de solidaritate şi de dorinţă de a reveni la normalitate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, pentru Digi24, scrie news.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale a indicat că maratoanele vaccinării în marile centre universitare ar trebui să fie organizate în weekend-ul 14-16 mai, sau în cel următor, 21-23 mai.

Evenimentul din Bucureşti, combinat cu o manifestare socială, artistică şi culturală

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, foarte probabil, maratonul de la Bucureşti va fi „împletit” şi cu un eveniment social, artistic şi cultural pentru „a da un semnal de dorinţă de revenire la normalitate şi la micile plăceri pe care le aveam până acum, cum ar fi să mergi la un concert sau la teatru”.

La Bucureşti se intenţionează organizarea a 50 de cabinete de vaccinare, care ar putea asigura imunizarea a peste 10.000 de oameni.

„Foarte probabil, ca să nu existe o diferenţiere între aceste evenimente, vom folosi tot vaccin de la compania Pfizer”, a precizat Gheorghiţă, referindu-se la maratonul vaccinării din Capitală.

„Nu putem să reuşim unii fără ceilalţi. Sunt oameni care stau şi se uită de pe margine şi evaluează ritmul campaniei de vaccinare. Cred că primul lucru, ca să meargă bine campania de vaccinare, este să mergi să te vaccinezi”, a mai declarat medicul.

Sursă foto: Dreamstime