Ministerul Sănătății din Singapore a postat sâmbătă acest anunț pe Facebook, subliniind că evaluează alte vaccinuri, care să nu fie pe bază de ARNmesager, potrivit Yahoo.com.

Semnal de alarmă al specialiştilor

„Urmează să punem la dispoziție astfel de vaccinuri înainte de sfârșitul acestui an pentru a fi utilizate în programul nostru național de vaccinare, după ce vaccinurile au fost riguros evaluate și aprobate de Autoritatea pentru Științe”, a precizat ministerul.

Conform ministerului Sănătății, 2.000 de persoane au dezvoltat „anafilaxie sau reacții alergice (urticarie, umflarea feței / pleoapelor/buzelor/ gâtului, erupție cutanată generalizată, la 7 zile de la vaccinare)”.

Aceste persoane pot lua în considerare administrarea unor vaccinuri cum ar fi Sinovac, dacă nu pot aștepta, spune ministerul în postarea sa.

Ministerul așteaptă însă „câteva date suplimentare despre vaccinul Sinovac pentru ca acesta să facă parte din programul național de vaccinare.

Recomandările OMS

Conform aceleiași surse, prin anumite procedee de acces, instituțiile medicale private vor putea să introducă în schema de vaccinare vaccinuri neînregistrate. Sinovac folosește o tehnologie diferită, mai exact o formă inactivată de coronavirus pentru a declanșa un răspuns imun la virus.

OMS a recomandat utilizarea vaccinului la adulți cu vârsta de peste 18 ani, într-un program cu două doze repartizat pe două până la patru săptămâni.