Unde lucra Mihai Gâdea înainte de televiziune?

Mihai Gâdea loc de muncă. Mihai Gâdea, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, este recunoscut pentru emisiunea sa de succes „Sinteza Zilei”, difuzată pe postul de televiziune Antena 3 CNN. Cu toate acestea, puțini știu că înainte de a deveni jurnalist, Gâdea a avut o altă carieră și a urmat alte domenii de studiu.

Absolvent al Facultății de Teologie Adventistă, Mihai Gâdea și-a început cariera în domeniul teologiei, predând predici în bisericile adventiste. Cu timpul, însă, și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism și a obținut un post de realizator TV la Antena 2, care ulterior s-a transformat în Antena Stars.

De asemenea, el mai are și un doctorat în Istorie. Pe acesta l-a obținut la Institutul de Studii Istorice Nicolae Iorga.

Aici a debutat cu emisiunea „Sinteza Zilei„, alături de Valentin Stan și Ion Cristoiu. Emisiunea sa a fost ulterior transferată pe Antena 3 CNN, unde a devenit unul dintre cei mai apreciați jurnaliști ai postului.

Mihai Gâdea loc de muncă. Mihai Gâdea primește un salariu impresionant

Mihai Gâdea loc de muncă. Pe lângă rolul său de realizator TV, Mihai Gâdea ocupă și funcția de CEO al postului Antena 3 CNN, având o influență semnificativă în cadrul trustului Intact. La nivelul anului 2021, Mihai Gâdea era plătit cu un salariu impresionant de 15.000 de euro pe lună, potrivit unor surse din interiorul postului. De asemenea, se pare că beneficia de un fond special în valoare de 10.000 de euro.

mihai gadea
SURSA FOTO: Facebook, Sinteza zilei

Gâdea a pierdut procesul cu Gabriel Liiceanu

Cu toate acestea, cariera lui omului de televiziune nu a fost lipsită de controverse. În 2019, el a fost implicat într-un proces de calomnie intentat de scriitorul Gabriel Liiceanu.

Jurnalistul a afirmat într-o emisiune că fondatorul editurii Humanitas și-ar fi bătut fosta soție. Acuzația a fost ulterior considerată defăimătoare în instanță.

Tribunalul din București a acordat lui Gabriel Liiceanu daune de 1000 de euro, dar Curtea de Apel din Capitală a majorat suma la 20.000 de euro.

Decizia a fost executorie, iar Mihai Gâdea și postul Antena 3 CNN au fost obligați să plătească această sumă autorului.

Chiar dacă jurnalistul și postul de televiziune au solicitat banii înapoi la rescurs, instanța a respins cererea.