Mihai Gâdea este în stare de şoc! A recunoscut-o chiar realizatorul „Sinteza zilei”, după o serie de dezvăluiri fără precedent făcute chiar în emisiunea sa de la Antena 3.

Scene incredibile la sosirea sportivilor români de la Tokyo

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a vorbit despre modul în care sportivii români au fost trataţi după întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Eu am prins aşa… Când plecam la Jocurile Olimpice, se făcea festivitate, ceremonie la Palatul Cotroceni, unde preşedintele ne primea, ne ura succes. Am prins preşedinţi care au venit în tribună să ne urmărească, ne-au felicitat – cum e domnul Constantinescu – imediat după ce am trecut linia de sosire.

Când am ieşit campioană olimpică în 2004, nici nu am ajuns la festivitatea de premiere că a venit domnul Țiriac cu telefonul şi a zis: „Uite, președintele României vrea să vorbească cu tine, domnul Iliescu”. Festivităţi de premiere, de primire când te întorci în ţară… Din nefericire, anul acesta, o linişte totală, ca şi cum aceşti copii au plecat la un campionat european”, a declarat, cu amărăciune, Elisabeta Lipă la „Sinteza zilei”.

Mihai Gâdea: Sunt un pic sub şoc

Reacţia lui Mihai Gâdea a venit imediat: „Sunt un pic sub şoc. Pe dumneavoastră nici măcar nu v-au chemat, nimic, nimic? Nu v-au sunat?”, a spus realizatorul Antena 3.

„Doar prim-ministrul a venit la Aeroportul Otopeni, când a plecat delegaţia României către Jocurile Olimpice la Tokyo, şi le-a urat succes sportivelor. La întoarcere, nimeni”, a replicat Elisabeta Lipă.

Realizatorul „Sinteza zilei” a subliniat că aici nu este vorba doar despre cum a reacţionat ministrul Cătălin Drulă. Campioanele olimpice ar trebui nu doar invitate la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, ci ar trebuie să devină cele mai cunoscute personalităţi din România, spunea Gâdea. „Astfel de oameni sunt cu adevărat ceea ce înseamnă valoare, în adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus acesta.

„Aceasta este performanţa, asta contează”

„Ştiţi ce este foarte trist? Foarte trist este următorul lucru, pentru că oamenii înţeleg ceva din treaba asta şi mi-e teamă că înţeleg exact aşa cum sunt valorile în societate românească.

În momentul în care ai nişte oameni de o astfel de valoare, ai canotoarea secolului, nimeni nu are performanţele domniei sale, cred că, în faţa unui astfel de om care a adus această glorie acestei ţări, trebuie să te gândești foarte bine cum te raportezi, domnule Drulă. Dar aici nu e vorba doar de domnul Drulă, pentru că mi-e foarte teamă că este mult mai mult de atât.

Totuşi, în situaţia în care se află România, în care primari, tot felul de personalităţi apar toată ziua pe ecrane şi avem impresia că ei sunt personalităţile și apar două fete care ajung campioane olimpice, credeţi-mă, aceşti oameni nu trebuie doar luaţi din palat în palat… Aceste două campioane ar trebui luate nu doar în Palatul Cotroceni şi în Palatul Victoria, ele ar trebui să devină pentru România cele mai cunoscute personalităţi.

Aceasta este performanţa, asta contează. Nu toţi suntem campioni olimpici, nu vom ajunge, însă respectul faţă de oamenii care fac lucrurile astea… Generaţiile care se uită pe social media, la televizor trebuie să vadă că astfel de oameni sunt cu adevărat ceea ce înseamnă valoare, în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Mihai Gâdea.