Duminică, atleta din Belarus, Krystsina Tsimanouskaya, a declarat că a fost dusă la aeroport împotriva voinței sale pentru a se întoarce acasă. Atleta, care urma să concureze luni la proba feminină de 200 de metri, a spus că nu vrea să se întoarcă acasă și a cerut ajutorul poliției nipone de pe aeroportul Henada din Tokyo.

„Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat atleta pentru Reuters într-un mesaj trimis pe Telegram.

Comitetul Olimpic din Belarus a declarat, într-un comunicat de presă, că antrenorii au decis să o retragă de la Jocurile Olimpice, la sfaturile medicilor, invocând ”starea emoțională și psihologică”. Comitetul a fost contactat pentru detalii, dar acesta nu a răspuns.

 

Atleta se află sub protecția poliției nipone

Atleta, care acum se află sub protecția poliției din Japonia, spune că s-a adresa Comitetului Olimpic Internațional și că dorește azil în Europa. Ea a contactat Ambasada Austriei pentru a merge la Viena.

„Cred că sunt în siguranță. Sunt alături de poliție”, a spus Krystsina Tsimanouskaya.

Reprezentanții Turkish Airlines de pe aeroportul Haneda au precizat că atleta nu s-a înregistrat pentru un zbor către Istanbul.

Agenția de presă TASS spune că sportiva va putea în curând să se consulte cu reprezentanții Ministerului Japonez de Externe și că Ambasada Poloniei în Japonia a oferit, de asemenea, asistență sportivei.

Sursă foto reprezentativă: Dreamstime