Percheziții fără precedent în Belarus! Cel puțin 10 opozanți ai lui Lukașenko au fost arestați

Surse media și organizații neguvernamentale, citate de Reuters, spun că autoritățile de la Minsk au acționat constant de la protestele masive care au avut loc în luna august a anului trecut. Amintim că aceste proteste au fost un răspuns la realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko, acuzat de fraudă. Autoritățile de la Minsk au acționat pentru a închide redacții care nu sunt deținute de stat, dar și organizații care luptă pentru drepturile omului.

În cadrul perchezițiilor de miercuri, poliția a luat în vizor birourile a cel puțin 14 organizații neguvernamentale, printre care se află Viasna-19. În vizorul poliției au fost și redacții și fundații, inclusiv cel mai vechi partid Frontul Poporului Belarus.

Lukașenko se răzbună pentru sacțiunile la care a fost supus regimul său

Perchezițiile, spune Sviatlana Tsikhanouskaya, considerată de opoziție adevărata câștigătoare a alegerilor prezidențiale, sunt de fapt o răzbunare a lui Aleksandr Lukașenko, având în vedere sancțiunile pe care regimul său le-a primit din partea Occidentului. Amintim că Sviatlana Tsikhanouskaya a fost nevoită să plece din țară după izbucnirea manifestațiilor.

Aceasta a postat un mesaj pe Telegram în care spune că Lukașenko reduce lumea la tăcere pentru ca aceasta să simtă din nou puterea sa.

„Complicii regimului au amenințat deja societatea civilă ca ripostă față de sancțiuni, sperând că oamenii vor simți din nou puterea lui Lukașenko dacă toată lumea este redusă la tăcere”, a scris ea pe Telegram.

Mai mult decât atât, cea considerată de opoziție ca fiind adevărata câștigătoare a alegerilor prezidențiale din Belarus spune că au fost reținute cel puțin 10 persoane după perchezițiile care au avut loc miercuri.

Sursă foto: Dreamstime