UPDATE: David Popovici, primele declarații după calificarea în finală

„M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!”, spune David.

Știre inițială: 

Fenomenul înotului românesc, David Popovici, a reușit luni dimineața calificarea în finala probei de 200 metri liber de la Jocurie Olimpice de la Tokyo 2020. Tânărul de doar 16 ani a terminat al doilea în prima semifinală a probei care s-a desfășurat în bazinul de la Tokyo Aquatics Centre.

David Popovici, calificare importantă în finala probei

Românul David Popovici, de doar 16 ani, a fost cronometrat cu 1:45.68, obținând al 7-lea timp, cu care s-a calificat în finala probei. Cel mai bun timp al semifinalelor a fost obținut de britanicul Scott Duncan, cronometrat cu 1:44.60, a o secunda distanță.

Până acum, cel mai bun timp realizat de Popovici în acest sezon, la 200 metri liber este de 1:45.26. El a fost obținut la Campionatele Europene de Juniori, la începutul lunii iulie, timp care este totodată și record mondial de juniori. Finala are loc marți dimineața, cu start programat la ora 4.43.

Robert Glință a reușit de asemenea o performanță importantă

În același timp, înotătorul român Robert Glință a obținut luni dimineața calificarea în finala probei de 100 metri spate de la Jocurie Olimpice de la Tokyo 2020. În bazinul de la Tokyo Aquatics Centre, Glință a terminat al patrulea în prima semifinală a probei. Robert Glință a fost cronometrat cu 53:20, obținând al 8-lea timp, cu care s-a calificat în finala probei.

Cel mai bun timp al semifinalelor a fost obținut de americanul Ryan Murphy, cronometrat cu 52:24. Glință a obținut calificarea având un avans de doar o singură sutime de secundă față de sportivul cronometrat cu al 9-lea timp, japonezul Ryosuke Irie, care a terminat cu 53:21.

Cel mai bun timp personal realizat de Glință în proba de 100 metri spate este de 52:88 obținut anul acesta la la Campionatele Europene de la Budapesta, unde a obținut prima medalie continentală din carieră și, totodată, din istoria participărilor masculine la aceată competiție. Finala are loc marți dimineața, cu start programat la ora 4.59.

Sursă foto: Federaţia Română de Înot