Potrivit ultimelor informații, echipajele Nicoleta Ancuţa Bodnar/Simona Geanina Radiş şi Ioan Prundeanu/Marian Florian Enache s-au calificat în cursul zilei de vineri, în semifinalele probelor de dublu vâsle feminin, respectiv dublu masculin la competiția de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mai exact, Florin Marian Enache și Ionuț Prundeanu au reușit să termine pe locul trei cursa de calificare, asigurându-și astfel locul în Semifinala A/B la Tokyo 2020, în proba de dublu vâsle masculin(M2x).

De cealaltă parte, echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), compus din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a încheiat pe primul loc cursa de calificare la Tokyo 2020, astfel că le vom vedea în Semifinalele A/B.

În ceea ce privește echipa Simona Radiș și Ancuța Bodnar (doar 23 de ani) la dublu vâsle, acestea sunt văzute ca principalele favorite la aur, mai ales după ce au câștigat detașat cursa de la europene.

De menționat este faptul că, semifinalele vor avea loc în cursul zilei de luni.

România, cu un pas în față la Jocurile Olimpice

Competiția a fost una strânsă. Canotorii tricolori și-au început vineri dimineața aventura în competiția olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway, începând cu dreptul în față competiția și obținând performanța dorită.

Astfel, Ioan Prundeanu și Marian Florian Enache au luat startul în sesiunea de dimineață, la ora locală 10.50 (4.50 ora României), în cea de a 3-a serie de calificări, având alături echipajele Lituaniei, a Marii Britanii și a Țărilor de Jos. Pentru a se califica în semifinală, românii trebuiau să ocupe unul din primele 3 locuri.

La capătul cursei de pe luciul apei de la Sea Forest Waterway, Prundeanu și Enache au trecut linia de sosire pe locul 3, cu timpul de 6:13.62, la 5.24 secunde după echipajul câștigător al Țărilor de Jos. Pe locul doi s-a situat barca Marii Britanii.