Un corespondent Antena 3 a fost arestat în Ucraina! Mihai Gâdea: Intrasem în emisiune îngrijorat

Jurnalistul Antena 3 fusese reținut în Lvov, cel mai mare oraș din vestul Ucrainei. Din fericire, Mihai Gâdea a venit cu noi informații și a spus că situația a fost rezolvată iar corespondentul a fost eliberat.

„Intrasem în emisiune, în această seară, puțin îngrijorat, pentru că unul dintre corespondenții noștri din Ucraina fusese arestat, dar acum este ok, a fost eliberat. Nu e simplu să ai oameni care se află în aceste zone de conflict și să auzi astfel de lucruri. Dar vă informăm cu orice riscuri”, a informat Mihai Gâdea în ziua de luni, 28 februarie.

Care este situația din Ucraina?

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit recent despre situația din Ucraina și a spus că România analizează posibilitatea ca țara noastră să permită tranzitul de armament pe teritoriul ei către Ucraina.

„Există solicitarea și analiza ca armamentul militar pentru Ucraina să treacă prin România (n.r. în contextul anunțului Ungariei că nu permite tranzitul). Fără ajutor Ucraina nu mai rezistă mult timp … Fără armament, muniție. (…) Să le furnizam aparate de zbor da, dar suport aerian nu își asumă nimeni”, a declarat Nicolae Ciucă, conform unor surse.

De asemenea, premierul a precizat că România are în plan și trimiterea de carburant din rezerva de stat către Ucraina.

„Avem în plan să trimitem carburant în Ucraina … Au nevoie după distrugerea depozitelor”, a mai precizat premierul care a precizat că acest carburant va fi livrat din rezerva de stat, conform surselor.

Amintim că, în timp ce Uniunea Europeană se pregătește să acorde un ajutor Ucrainei privind livrarea de armament, Ungaria a transmis că nu va face acest lucru și nu va permite ca teritoriul său să fie tranzitat de arme letale. Mesajul a fost transmis chiar de ministrul de externe al Ungariei, care a precizat că această decizie a fost luată pentru că „noi trebuie să asigurăm securitatea Ungariei”.