Situația pare să se complice și mai mult în România, iar țara noastră pare să ia în plin dezastrul din valul 4. Mihai Gâdea a prezentat documentul care ne arată ce urmează să se întâmple în România.

„Se va muri pe capete”, anunța realizatorul Antena 3

Până miercuri, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Evaluarea epidemiologică făcută de Institutul Național de Sănătate Publică la data de 15 octombrie a stat la baza măsurilor care au început să fie luate de astăzi. Rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregistrate anterior.

„5% din cei infectați ajung la ATI. Luați cât s-au infectat în ultima perioadă… 4000 de paturi? Nu avem așa ceva. Nu există așa ceva. Nu există personal pentru asta. Se va muri pe capete”, a spus Mihai Gâdea la Antena 3.

 

Conform datelor INSP, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, avem o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani.

Tulpina Delta este responsabilă de noile cazuri și decese din România. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării.

Estimarea evoluției la nivel național este un dezastru

Potrivit estimărilor INSP, în următoarele 2-3 săptămâni putem atinge un maxim al valului patru. În perioada 1-14 noiembrie necesarul de suport ATI este estimat la 4000 de paturi, lucru ignorat de ministrul Mihăilă, după cum Antena 3 a demonstrat.