În acelaşi timp se va proceda la desfăşurarea unor programe importante de înzestrare şi modernizare a forţelor armate care să implice parteneriate între industriile de apărare din România şi SUA.

În cadrul unei recepţii organizate marţi la ambasada României la Washington, ministrul Mihai Fifor a amintit de întrevederile excelente avute cu secretarul apărării american James Mattis şi cu adjunctul consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Ricky Waddell, conform Agerpres.

Evenimentul, organizat cu sprijinul American-Romanian Business Council, a reunit reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, ai industriei de apărare americane şi ai unor grupuri de reflecţie din capitala americană.

Directorul Agenţiei pentru Cooperare în domeniul Apărării şi Securităţii, generalul-locotenent Charles Hooper, a mulţumit României pentru angajamentul alături de SUA în planul securităţii, inclusiv în Afganistan şi în alte teatre de operaţii. De asemenea, a subliniat ca prioritate întărirea cooperării bilaterale, România fiind un prieten şi aliat de încredere al SUA.

Vizita ministrului Apărării Naţionale continuă în zilele următoare şi va include întrevederi cu membri ai Congresului SUA, precum şi cu reprezentanţi ai companiilor din industria de apărare.