Alegerea unui set de anvelope pentru mașină poate deveni o sarcină destul de dificilă, dar dacă vrei cea mai bună calitate, cu siguranță vei opta pentru Michelin sau Continental. Dar care este mai bună?

Ideale pentru oraș

Propunerea mărcii franceze se concentrează pe utilizatorii care își folosesc vehiculul pentru a se deplasa prin oraș și, prin urmare, sunt mai concentrați pe mersul pe asfalt decât pe alte suprafețe. Pe de altă parte, marca germană deschide mai multe căi în afară de atmosfera urbană.

Pe de altă parte, Michelin tolerează mai bine hidroplanarea sau acvaplanarea și oferă o frânare mai bună pe umed decât Continental. Aceasta din urmă a fost demonstrată în ultimele teste de schimbare a anvelopelor efectuate de un organism oficial și care au loc anual.

Viteza H

În testele menționate anterior, modelul Michelin Primacy MXV4 a fost cel care a obținut cel mai bun rating în ceea ce privește viteza H. Aceasta înseamnă că este cel mai bun pentru a conduce la viteze maxime, între 130 și 210 kilometri pe oră , chiar înaintea Continental PureContact .

Acest detaliu poate sugera că, pentru călătoriile pe autostradă, compușii francezi pot avea performanțe mai bune decât cei germani. Din acest motiv, marca franceză câștigă acest al doilea punct în dilema Michelin sau Continental.

Reziliență și durată de viață

Pe de altă parte, modelele Continental oferă o versatilitate mai mare în condiții meteorologice diferite, fără a observa diferența de performanță prezentată la fel ca în cazul Michelin. Una dintre concluziile lăsate de aceste teste a fost că anvelopele germane au o durată de viață lungă a benzii de rulare , un detaliu care sugerează că durabilitatea lor este mai mare.

Viteza V

La viteze mari, comportamentul anvelopelor Continental PureContact a fost cel mai puternic, deoarece a funcționat mai bine la testarea anvelopelor de viteză V. Acestea din urmă au o viteză maximă de 240 de kilometri pe oră, deci se poate concluziona că, pentru competiție și performanțe ridicate, Continental poate oferă beneficii mai bune.

Datorită duratei de viață mai lungi pe care o oferă conform testelor efectuate, precum și a unei funcționări mai uniforme în toate condițiile meteorologice, Continental predomină în această analiză comparativă în care a încercat să afle care a este cea mai bună marcă de anvelope.

Cu toate acestea, pentru cei care se deplasează doar prin oraș și călătoresc frecvent pe drum, Michelin pot fi cele mai potrivite. Important este să alegeți un set de anvelope care să se potrivească circumstanțelor șoferului. Confruntat cu dilema dacă este mai bine să alegeți anvelope Michelin sau Continental, acum știți ce este cel mai bun pentru vehiculul dumneavostră.

Nu uitați că un set de anvelope este extrem de important, în primul rând pentru siguranța șoferului și a pasagerilor. Joacă un rol esențial, iar dacă un set de anvelope a fost deteriorat prea tare și nu a fost schimbat, acesta prezintă un real risc. Ține cont de faptul că fiecare cauciuc susține un sfert din greutatea autoturismului tău, deci dacă un cauciuc este compromis, există posibilitatea să explodeze în mers. Un set de anvelope deteriorat nu mai are aderență așa de mare pe sol, nu poți să mai iei curbele la fel de bine, nu te mai ajută să frânezi la fel de bine, lucruri ce pot rezulta în accidente în anumite situații.

De asemenea, eficiența și performanța mașinii țin tot de anvelope. Un set de anvelope bun va ajuta mașina să consume mai puțin combustibil, iar în același timp drumul cu mașina va fi mai lin, datorită cauciucului de calitate. Când cauciucul este prost sau anvelopa este deteriorată, vei simți vibrații, vei sesiza un consum mai mare și în general nu se va simți așa de confortabil la condus.