„Am purtat negocieri exploratorii şi nu vom merge mai departe de asta în viitorul apropiat. Nu este nevoie să luăm măsuri pentru a face ceva în plus”, a afirmat un purtător de cuvânt al Metro.

Speculaţiile privind o posibilă fuziune între cei doi giganţi ai retailului din Germania au apărut de mult timp. În iulie, Metro a exclus ideea că ia în considerare o astfel de tranzacţie. Dar revista germană Focus a anunţat că proprietarul Karstadt şi-a intensificat recent eforturile de a ajunge la un acord cu Kaufhof şi s-a întâlnit cu directorii care lucrează pentru lanţul rival de magazine.

Revista susţine că investitorul austriac René Benko de la Karstadt s-a întâlnit cu directorul responsabil cu strategia Metro şi cu managerul Christian Baier.

Metro a reafirmat recent că se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014, în linie cu câştigul din exerciţiul financiar precedent.

Divizia Cash & Carry reprezintă aproximativ jumătate din vânzările grupului Metro, cu peste 750 de magazine în 28 de ţări din Europa şi Asia. Metro deţine şi o divizie de produse electronice, Media-Saturn, reţeaua de supermarketuri Real şi magazinele Kaufhof din Germania. În ultima perioadă, compania se extinde pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro, în prezent.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Este al patrulea retailer din Europa. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.