Vasile Dîncu a fost întrebat la RFI dacă există vreo șansă ca PSD-ul să se alieze cu AUR în depunerea uni moțiuni e de cenzură împotriva actualului Guvern. În acest context, preşedintele Consiliului Naţional al PSD susține că partidul său nu va face nicio coaliție politică cu nimeni, în special cu AUR.

El a mai adăugat că partidul are șansa de a se moderniza singur, fără vreun ajutor din partea altcuiva.

„Noi nu facem coaliţii politice, nu am făcut nici coaliţii electorale, nici politice, cu AUR. Acest partid însă are şi el dreptul de a primi şansa să se modernizeze, să vină după un discurs electoral poate mai populist sau mai extremist, să vină la un indicator de modernitate, care să-l facă frecventabil”, a spus Dâncu.

Întrebat dacă-i dă PSD-ul această şansă, Vasile Dîncu a menționat că social democrații își doresc un partid modern care să poată participe la conceptul democratic.

El a mai adăugat că nu este vorba despre nicio alianță ci despre rezolvarea problemelor legate de PNRR, aceasta fiind prioritatea numărul unu pentru dezvoltarea României.

“Trebuie să-i dăm toată clasa politică. Vrem să avem un partid extremist în Parlament sau vrem să avem un partid cât de cât modern sau care să poată să participe la conceptul democratic? Aici nu este vorba de a ne alia cu partide.

Aici este vorba de a pune o problemă, de a arăta care sunt problemele cele mai importante ale PNRR-ului, cea mai importantă fiind, după părerea mea, accentuarea dezechilibrelor de dezvoltare din România şi acesta este un lucru care s-ar putea să-i motiveze şi pe reprezentanţii PNL-ului sau chiar USR-ului din judeţele slab dezvoltate şi să voteze pentru asta”, a adăugat acesta.

PSD-ul, dezamăgit de Florin Cîțu

Totodată, Vasile Dîncu, a criticat “aroganţa” premierului Florin Cîţu, pe care o consideră gratuită. El a mai adăugat că social democrații sunt dezamăgiți de faptul că s-au putut încrede în premierul țării.

“Îmi pare foarte rău, am avut încredere că domnul Cîţu vine totuşi din zona oamenilor instruiţi, am văzut o continuă aroganţă, spunând mereu că PSD nu înţelege nimic, că PSD n-are şcoală. Mi se pare că această aroganţă este una absolut gratuită şi arată nivelul, personalitatea premierului. Am văzut că a spus un lucru care, de asemenea, m-a şocat”, a adăugat el.

Vasile Dîncu a amintit de declarația premierului Florin Cîțu potrivit căreia România va lua toți banii din PNRR. În acest context, el se întreabă de unde este atât de sigur premierul țării și ce baze are de face astfel de afirmații.

”Într-un interviu, premierul spune că vom fi printre foarte puţinele ţări care vor lua toţi banii din PNRR. Pe ce se bazează când spune asta? Crede că Europa şi ceilalţi sunt mai prost organizaţi decât noi, că suntem noi mai deştepţi, după ce ni s-a respins de două ori acest plan?”, a mai afirmat Vasile Dîncu, la RFI.