Mai mulți membri ai Guvernului s-au vaccinat anti-covid miercuri dimineață. Este vorba despre vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, precum şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cel al Finanţelor, Alexandru Nazare.

De menționat este faptul că, ulterior au primit prima doză de vaccin şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Cei şase membri ai Guvernului s-au imunizat la centrul de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă,  a ținut să le transmită un mesaj românilor, imediat după ce s-a vaccinat anti-covid. Acesta susține  că vaccinarea este singura metodă prin care se poate pune capăt pandemiei cu noul coronavirus. Totodată, el a subliniat faptul că vaccinul este sigur și esențial pentru a-i ține în siguranță pe cei apropiați.

“M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi de aceea sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm.

De asemenea, cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie”, a mai spus Ciucă.

Mesajul lui Kelemen Hunor după vaccinarea anti-covid

Și vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a transmis un mesaj românilor după ce s-a vaccinat anti-covid. Acesta a precizat că este convins că numai astfel poate fi depăşită această etapă a pandemiei pentru a reveni la o viaţă normală.

“Am venit şi eu la vaccinare când mi-a venit rândul, sunt convins că prin vaccinare putem depăşi această etapă a pandemiei şi, încet-încet, putem să revenim la viaţa noastră normală”, a precizat Hunor.

El recomandă românilor să se înscrie şi să meargă la vaccinare, pentru că nu există niciun pericol şi numai astfel oamenii vor fi în siguranţă.

“Le recomand şi eu tuturor să se înscrie şi să meargă la vaccinare. Nu există niciun pericol, este un vaccin modern, este un vaccin de tip nou şi cu toţii vom fi în siguranţă, ne vom proteja reciproc dacă ne vom vaccina”, a precizat Hunor.

De menționat este faptul că cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a început vinerea trecută, primul vaccinat în cadrul acestei etape fiind şeful statului, Klaus Iohannis.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin