Ședință importantă la Guvern! Mai precis, proiectul de hotărâre care urmează să fie adoptat în ședința de miercuri prevede modificări și completări privind Strategia de vaccinare împotriva coronavirusului.

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri se va propune extinderea grupelor populaţionale pentru vaccinarea împotriva COVID-19 prin includerea unor noi categorii prioritare care fac parte din infrastructura critică sau din personalul care efectuează misiuni în afara teritoriului naţional.

Ședință importantă la Guvern!

În plus, va fi adoptat și un memorandum  cu tema “Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

În ședința de miercuri, 20 ianuarie, se va propune aprobarea mai multor elemente care ţin de actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care România îl va înainta către Comisia Europeană, respectiv:

  • desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene;
  • asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR;
  • finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE;
  • menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene.

Amintim că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iniţiatorul memorandumului, a fost mandatat anterior, prin OUG 155/2020, coordonator şi responsabil cu procesul de elaborare şi negociere a PNRR cu Comisia Europeană.

Pe agenda şedinţei mai figurează şi un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Extindere şi modernizare Baza Sportivă nr. 1” de la Universitatea Politehnică din Timişoara.