Rusia a anunțat dezvoltarea unui al doilea vaccin împotriva noului coronavirus, ce se află în acest moment la finalul fazei a doua de testare.

Potrivit autorităților de la Moscova, noul vaccin va avea o eficiență mai ridicată decât Sputnik V.

Rusia: Eficiență de 100% a noului vaccin împotriva Covid-19

Noul vaccin a fost testat deocamdată pe 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, iar testarea a avut în vedere și posibilele efecte secundare.

Astfel, al doilea vaccin împoriva Covid-19 produs de Rusia se va numi EpiVacCorona, fiind dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia.

EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, în urma fazelor 1 şi 2 pe 100 de persoane, a anunțat marţi autoritatea rusă pentru protecţia consumatorului Rospotrebnadzor, conform Reuters.

Datele – care au la bază testele din fazele 1 şi 2 – au fost publicate înaintea unui test din faza 3, cel mai amplu, care vizează în general mii de participanţi, dintre care un grup este vaccinat un placebo.

Testele au început în noiembrie

”Eficienţa vaccinului are la bază eficienţa sa imunologică şi preventivă”, anunţă Rospotrebnadzor, potrivit agenţiei oficială rusă de presă Tass, anunță news.ro.

”Potrivit rezultatelor primei şi celei de a doua faze a testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”, potrivit aceleiaşi surse.

Studiile din faza 1 şi 2 au testat siguranţa vaccinului, efectele secundare şi imunogenitatea vaccinului la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, potrivit registrului public al testelor.

Teste în Rusia ale EpiVacCorona – dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia – au început în noiembrie.

Rusia și-a propus vaccinarea a 60% din populație în 2021

Primul vaccin dezvoltat de Rusia – Sputnik V – are o eficienţă de 92%, potrivit unor rezultate provizorii.

Rusia a anunţat că poate vaccina anul acesta împotriva covid-19 60% din populaţia rusă.

O campanie de vaccinare în masă a început săptămâna aceasta.

Rusia a anunţat până în prezent 3.612.800 de contaminări cu noul coronavirus şi 66.623 de morţi dn cauza covid-19.