Apare un nou medicament! Cercetătorii de la laboratoarele companiei Grifols, din Catalonia, pregătesc un medicament pentru coronavirus.

Acest medicament va avea un efect rapid și se va putea administra la orice cabinet medical.

Apare un nou medicament: Pe se bazează tratamentul

Cercetătorii au anunțat că tratamentul va fi injectabil și se bazează pe plasmă extrasă din sângele donat de cei care s-au vindecat de coronavirus. Plasma ar trebui să producă imunoglobule anti-COVID-19.

Primele teste clinice se vor face începând din luna februarie, pe un eșantion de 800 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar care sunt asimptomatice.

Dacă medicii care conduc testările vor reuși să obțină un tratament eficient, acesta va fi folosit în special pentru imunizarea imediată a persoanelor care nu se pot vaccina pentru a stopa agravarea bolii.

„Teoretic, o persoană care a fost vaccinată produce deja anticorpi și atunci când virusul încearcă să se așeze pe faringe, anticorpii îl atacă”, explică Oriol Mitja, medic infecționist.

Medicii de la Grifols vor lucra cu imunoglobulina Gamunex-C, eficientă până acum în prevenirea mai multor boli infecțioase și folosită de 15 ani în tratarea bolnavilor imunodeficienți.