Este puțin probabil ca regina Elisabeta să le ia titlurile regale prințului Harry și lui Meghan Markle. Mai degrabă, aceasta prefera să îi ignore spune un expert regal, potrivit mirror.co.uk. 

De când au renunțat la Marea Britanie și s-au mutat în California, Meghan Markle și prințul Harry au semnat acorduri de milioane de lire sterline cu Netflix și totodată, i-au acordat un interviu fără precedent lui Oprah Winfrey despre timpul petrecut în familia regală.

Totodată, Ssptămâna trecută, s-a anunțat că Harry va lansa un memoriu „exact și complet adevărat” despre viața sa, despre care se spune că ar fi creat un „tsunami de teamă” în cercurile regale.

La începutul acestui an, un sondaj publicat a dezvăluit că patru din 10 persoane susțineau că cei doi nu ar trebui să mai fie ducă și ducesă. Pe de altă parte, biografia regală Ingrid Seward a spus că nu crede că Regina ar vrea să le ia titlurile.

„Nu cred că eliminarea titlurilor ar face multă diferență și ar părea foarte meschină. De asemenea, nu cred că este ceva ce Regina ar vrea să facă în acest stadiu al domniei sale. Ar fi mult mai jignitor doar să le ignorăm”, a spus aceasta pentru Express.

Meghan Markle și prințul Harry rămân membri ai familiei regale?

În ciuda faptului că și-au păstrat titlurile când s-au retras de la îndatoririle regale anul trecut, Harry și Meghan au trebuit să-și întoarcă numirile militare onorifice și unele patronaje. Printre numirile pe care Harry le-a pierdut s-au numărat căpitanul general al Royal Marines și patronul Uniunii de fotbal de rugby.

De cealaltă parte, Meghan Markle a renunțat la patronaje cu Teatrul Național și Asociația Universităților din Commonwealth.

Palatul Buckingham a confirmat anul trecut că cei doi nu se vor mai întorace ca membri activi ai Familiei Regale.

„Ducele și ducesa de Sussex au confirmat Majestății Sale Regina că nu se vor întoarce ca membri activi ai Familiei Regale”, preciza sursa citată.

„În urma conversațiilor cu Ducele, Regina a scris confirmând că, îndepărtându-se de activitatea familiei regale, nu este posibil să continuăm cu responsabilitățile și îndatoririle care vin cu o viață de serviciu public.

Numirile militare onorifice și patronajele regale deținute de ducele și ducesa vor fi, prin urmare, returnate Majestății Sale, înainte de a fi redistribuite între membrii activi ai Familiei Regale. În timp ce toți sunt întristați de decizia lor, Ducele și Ducesa rămân membrii familiei mult iubiți”, mai anunța Palatul Buckingham.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al lui Harry și Meghan adăuga că ”ducele și ducesa de Sussex rămân angajați în datoria și serviciile lor în Marea Britanie și în întreaga lume și și-au oferit sprijinul continuu organizațiilor au reprezentat indiferent de rolul oficial. Toți putem trăi o viață de serviciu. Serviciul este universal”.

În ceea ce privește cartea lui Harry, aceasta a fost descrisă ca o „relatare definitivă a experiențelor, aventurilor, pierderilor și lecțiilor de viață care l-au ajutat să-l modeleze”.

De menționat este faptul că, toate știrile despre acordul său de publicare au venit în timp ce Regina Elisabeta și-a început vacanța de vară la Balmoral pentru prima dată în acest an, fără ducele de Edinburgh alături de ea.