Regina Elisabeta, a fost surprinsă la volan alături de consilierul său pentru curse de cai, John Warren, în timpul unei vizite surpriză la grajdurile din Sandringham, weekend-ul trecut, scrie Daily Mail. 

Ea a condus în jurul Word Farm și grajdurile Commodore Yard, îmbrăcată într-o bluză albă cu trandafiri roz și o vestă verde, atrăgând toate privirile.

De menționat este faptul că Regina Elisabeta este foarte pasionată de cai de rasă pură, iar de-a lungul anilor a pretins peste 1600 de victorii în cursă, o cifră care este încă în creștere. Pe lângă aceștia, regina mai crește și ponei Shetland la Balmoral în Scoția și ponei Fell la Hampton Court.

Totodată, în anul 2007, aceasta a deschis un spațiu special amenajat pentru ponei Highland cu normă întreagă la Balmoral pentru a îmbunătăți și conserva rasa.

Regina Elisabeta nu are permis de conducere

Deși conduce chiar și la 95 de ani, este foarte bine știut faptul că Regina Elisabeta a avut parte de o educație aparte, iar pentru ea, unele reguli au fost diferite.

Mai exact, deși la evenimentele oficiale era și este în continuare condusă de șofer, pe proprietățile sale a fost deseori văzută conducând mașina, pe care o conduce de mai bine de 70 de ani fără a da însă un examen auto pentru dobândirea permisului de conducere.

Totodată,  Regina se pricepe foarte bine la mașini și asta pentru că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost instruită ca mecanic. Pe atunci Prințesă, s-a alăturat Serviciului teritorial de femei, învățând aici să conducă ambulanțe și camioane, dar să și schimbe cauciucurile sau să repare motorul, arată Business Insider.

Deși are experiență în mașini și în conducere, Regina nu a susținut niciodată examenul auto. Totuși, îi este permis să conducă fără să aibă plăcuță de înmatriculare și fără carnet de conducere, iar unul dintre motive este acela că toate permisele de conducere din Marea Britanie sunt, tehnic, eliberate în numele Reginei.

De menționat este faptul că în cartea sa de memorii „For the Record”, fostul premier britanic David Cameron dezvăluia că Regina obișnuia să conducă pe proprietatea sa de la Balmoral cu o „viteză amețitoare”.

sursa foto dailymail.co.uk