De când a renunțat la Familia Regală, cuplul a vorbit deschis despre luptele lor cu Harry, susținând recent că în timpul copilăriei, acesta a suferit ca urmare a modului în care regina și Prințul Philip l-au crescut pe tatăl său, Prințul Charles.

Ducii de Sussex și-au rezervat cele mai explozive afirmații pentru un interviu total cu legenda TV americană Oprah Winfrey în martie, însă în loc să le aducă notorietate, acest lucru a dus la o scădere a popularității lor de cealaltă parte a iazului.

YouGov SUA și The Economist au chestionat peste 1.400 de americani după interviul pe care cuplul regal l-a făcut cu doamna Winfrey. Dintre cei chestionați, 54 la sută au spus că au o opinie foarte sau oarecum nefavorabilă despre Harry, în timp ce 26 la sută au avut o opinie foarte sau oarecum nefavorabilă despre el, oferindu-i un scor net de 28.

În schimb, sondajul a arătat că 48% au avut o opinie foarte sau oarecum nefavorabilă despre Meghan Markle, iar 33% au avut o opinie foarte sau oarecum nefavorabilă despre ea, oferindu-i un scor net de 15. Aceste cifre au reprezentat o scădere de peste 10 puncte fiecare, scrie express.co.uk. 

Cum erau văzuți ducii de Sussex înainte de interviu

Cu doar câteva săptămâni înainte de interviul difuzat pe CBS în SUA și ITV în Marea Britanie, nțnțul Harry a avut un rating net de 39, în timp ce Meghan a obținut un scor de 28. Sondajul, realizat între 13 și 17 martie, a arătat că una dintre cele mai mari divizări a fost de-a lungul liniilor electorale.

Printre susținătorii președintelui american Joe Biden la ultimele alegeri, 44 la sută au spus că au o opinie foarte favorabilă despre Meghan, dar doar 10 la sută dintre alegătorii fostului președinte american Donald Trump au spus același lucru.

Aproape jumătate, 45 la sută, dintre alegătorii lui Trump, au declarat că au o părere foarte nefavorabilă despre ducesa de Sussex.  În mod similar, 48 la sută dintre susținătorii Biden au spus că au o părere foarte favorabilă despre Harry.

De cealaltă parte, încă 32% dintre alegătorii Biden au declarat că au o părere oarecum favorabilă despre el.

Ce cred oamenii despre renunțarea la titlurile regale

În cadrul sondajului, cei chestionați au fost întrebați dacă au susținut decizia lui Harry și Meghan de a se retrage de la rolurile lor de membri ai personalului regal, 61% dintre oameni spunând că îi susțin și doar 11% se opun acțiunii.

Cu toate acestea, 31 la sută dintre respondenți au spus că nu au deloc simpatie pentru faptul că au făcut un pas înapoi, comparativ cu 17 la sută care au spus că au multă simpatie pentru decizie.

De asemenea, în interviul cu Oprah Winfrey, Meghan Markle a declarat că voia să se sinucidă, dar Palatul i-a spus că nu poate căuta ajutor. Cuplul a mai susținut că un membru nenumit al Familiei Regale a făcut comentarii rasiste despre culoarea pielii bebelușului Archie.

De menționat este faptul că sondajul YouGov din SUA indică o diviziune clară între americani normali și celebrități, deoarece rețelele sociale au sugerat căducii de Sussex au stârnit o indignare largă în SUA.

Serena Williams, vedeta de tenis americană declara că Meghan Markle a fost într-adevăr o victimă.

„Meghan Markle, prietena mea altruistă, își trăiește viața – și conduce prin exemplu – cu empatie și compasiune. Ea mă învață în fiecare zi ce înseamnă să fii cu adevărat nobil. Cuvintele ei ilustrează durerea și cruzimea pe care a trăit-o.

Cunosc instituțiile de sexism și rasism și mass-media folosite pentru a calomnia femeile și oamenii de culoare pentru a ne minimiza”, a spus sportiva.

Decizia ducilor de Sussex în ochii presei

Trish Regan, o fostă gazdă de pe Fox News, declara că alegerea ducilor de Sussex a fost cea mai bună.

Maureen Callahan, jurnalistă dn partea New York Post, a atacat dur mai multe dintre afirmațiile lui Meghan la scurt timp după difuzarea interviului.

O serie de declarații au fost făcute și în legătură cu interviul oferit de ducii de Sussex pentru Oprah Winfrey.

Președintele GB News, Andrew Neil, a susținut că Oprah Winfrey „nu i-aa împins niciodată” pe ducii de Sussex să explice dacă vreuna dintre afirmațiile lor este adevărată.

„Este o dinamită ca interviu, este o știre globală. Cred că este mai dăunător pentru Familia Regală decât interviul cu Diana, deoarece este o problemă mult mai mare”, a spus Neil.

Totodată, președintele GB News, a făcut o comparație între interviul Prințesei Diana și cel oferit de ducii de Sussex.

„Interviul Dianei a fost în esență despre această familie destul de disfuncțională în care se căsătorise, incapabilă să arate emoții, care a condus-o la divorț și tot restul. A fost o poveste personală.

Bineînțeles, Oprah Winfrey nu i-a împins niciodată să stabilească dacă este adevărat sau nu, să-i împingă pe probleme și să facă o treabă adecvată ca intervievator”, a adăugat el.